devaibettina 2010.10.15. 02:08

okt 15

 A hétfői idegösszeroppanásomat egész kellemes napok követték hálistennek. És csütörtökön bevetettem a titkos fegyverem, az albertkeksz szeletet, úgyhogy a következő napokban zsarolhatom a kölköket, hogy nincs több fini süti, ha nem lesznek kisangyalok!

Na és még mást is csináltam csütörtökön. Azt szögezzük le, hogy Dublin és Bábel tornya között nem sok különbség van. Itt igazán minden féle-fajta nemzetiség megfordul, és az utcán sétálva sokszor kevesebb angol szót hallasz, mint bármi másmilyet. Egyszer valaki nagyon unatkozott, és gondolta megszervez egy „Language Exchange” találkozót. Ez annyiból áll, hogy az emberkék összegyűlnek egy pubba, és mindenféle nyelveken beszélnek, amin csak tudnak. Nem kell nagy eseményre gondolni, 15-20an ha voltunk összesen, és úgy 2-3 óráig tartott, de tényleg érdekes volt. Németek, olaszok, magyarok, írek, meg kitudja mifélék ültek egy asztalnál és beszélgettek, meg egymást tanítgatták hol angolul, hol magyarul, hol máshogy. Szóval tetszett. Párszor biztos elnézek még, főleg hogy 10 percre tőlem tartják.:)

Hazafele Adrival mentem, akit ott ismertem meg, és akiről kiderült, hogy nagyon közel lakik hozzám, úgyhogy neki kétszer is örültem. Épp elköszöntünk egymástól, amikor egy marokkói hapi megkérdezte, hogy magyarok vagyunk e (magyarul persze), aztán félig magyarul félig angolul regélt a magyarországi emlékeiről, hogy konzultáns volt, meg hogy  ismeri Vágó Istvánt meg Orbán Viktort, meg a fene tudja még kiket. Az még mindig rejtély, hogy valóban igazat mondott e, de annyira jól értesült volt, hogy komolyan elgondolkoztatott. Igaz-nem igaz, nem is ez a lényeg, hanem az hogy két magyar beszélget Dublinban, és ezt meghallva egy Marokkói is csatlakozik. ÉÉÉÉÉrted????

Apropó emberek! megvan a repjegyem! december 20-27-ig otthon vagyok!!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://becc.blog.hu/api/trackback/id/tr382373111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása