devaibettina 2010.11.23. 15:08

:)))

Most lássuk, mi fán terem az a Dublin:

-        Van egy folyó, a Liffey, ami ugyanúgy ketté választja a várost, mint Budapestet a Duna. Na ha Budapestet vesszük alapul, én Budán Lakom. Csini környék. Gondolom ez az üzleti negyed is, mert ez a része a városnak folyton tele van jólöltözött, nyakkendős, öltönyös, kosztümös emberkékkel. Már én is a városközpontban lakom, de hogy a legközpontjába eljussak, ahhoz is csak fél órát kell sétálnom. Aztán az ovi 5 perc séta, teszkó 10, park 10, a suli meg 15, úgyhogy nem panaszkodhatom a lakhelyremre. Egyébként meg nagyon szép város ez a Dublin. Én nem mondom, hogy szebb, mint Budapest, na de szép oszt kész.:)

-        Időjárás. Mióta itt vagyok, már minden féle-fajta esővel találkoztam. Van, amit nem látsz de érzel, van amit látsz de nem érzel, és van amit érzel is meg látsz is. Van szeles eső, van esős szél, van hideg eső, van meleg eső, van dézsából öntős, meg szemerkélős. Van amelyik három perc után meggondolja magát, és van amelyik egy nap után sem. Még olyan is van, hogy nincs felhő de van eső. Az azért természetfeletti. És…szivárvány is van.:)

-        Semmi ne lepjen meg. Hogy egy erős példával éljek, egy hete Manóval sétáltunk, és egy csúnya pucér pasi jött velünk szembe. Hát hol máshol történne ilyen, ha nem itt?:D De amúgy is van itt annyi furcsaság, hogy már észre sem veszem, hogy furcsaságok.

-        Közlekedés. Piroson átrohangáló mindenki. Emeletes busz emeletes busz hátán. Az icipici keskeny úton úgy kanyarodnak, hogy kishíján leviszik a gyalogosok fejét. Átlagban 12 percenként váltják egymást. Percenként, amikor nincs rájuk szükséged, 15 percenként, amikor szükséged van rájuk és 20 percenként amikor szükséged van rájuk és az eső is esik. Visszajárót nem kapsz a sofőrtől, mindegy mennyivel fizetsz, de az emeletről adja a kilátás.

-        Az írek: hát először is sportmániások. Szombat- vasárnap meccslázban ég mindenki. Az utcán sálakat árulnak, aki nem a stadionba megy szurkolni, az a pubokba. Felénk van a stadion is. Olyan tömeg vonul itt a meccsek előtt meg után, hogy ajjé. Na de nem csak nézni szeretik ám a sportot, hanem űzni is. A parkok tele vannak foci meg tenisz meg bowling meg a csuda tudja milyen pályákkal. Annyi féle játék van itt, hogy nehéz számon tartani. Hoki, meg rugby, meg krikett meg foci. Meg amiről még nem tudok. Na meg a futás. Hát ezeknek mindegy, hogy eső vagy sár, vagy akármi. Futnak. Ráadásul olyan kevés ruhába, olyan hidegben, hogy rájuk nézni is rossz.

-        Másodszor meg nagyon barátságosak. Már csak ha abba belegondolunk, hogy mit szólnánk mi, magyarok, ha ennyi rengeteg külföldi települne be hozzánk, hogy a munkahelyeinket élvezzék, meg mindent ami azzal jár. Na hát az íreknek mukkjuk sincs. Én legalábbis úgy látom. Na és akármikor térképpel a kezedben látnak meg, odajönnek hozzád hogy megkérdezzék, tudnak e segíteni. Mégiscsak rendesek. Ja és bulizni is tudnak, meg kell hagyni. Idióták.:D

-         Az öltözködésnek is van egy sajátos módja itt. Ránézésről meg tudod mondani hogy valaki nem ír, mert normálisan öltözködik. Az ír lányok fején több az alapozó meg a smink, mint a bőr. Nem arról van szó, hogy nem áll jól nekik, de az ember elgondolkozik azon hogy, ÚRISTEN EHHEZ HÁNYKOR KELNEK FEL? Itt nincsenek emósok, de helyette valami érdekesebb: a melegítősök. Meg van az a rongycsizma (amilyen neked van Bettiii, tudod…). Na az le nem szárad róluk. Majd ha akciós lesz, veszek.:D És már láttam olyat is hogy pizsamába vásároltak a teszkóban. És most ez nem valami metafora. Pizsama volt, mondom.

Na hát nagyvonalakban ennyi. J

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becc.blog.hu/api/trackback/id/tr532468089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása